Aferin Bana

mikroçip ile ilgili

http://www.labretriever.net/ den bir yazı ekledim aşağıya.

türkiyede de böyle işe yarar mı bilmiyorum ama böyleyse biraz aşağıda bahsettiğim paranoyalarım eşliğinde duck'a da uygulasak iyi olacak gibi..

ama türkiyede veterinerlerin çok da mikroçip kontrolü yaptığını sanmıyorum,
burda işler şansa kalıyor biraz..

Benefits of Microchipping Your Dog
Again the thread came up about microchipping your dog and it's something that I have blogged about a few times already. Microchipping is like placing a barcode scanner under your dogs skin. Our dog Cooper has been chipped since the day we brought him home. With anything there are pros and cons to putting a microchip in your dog, although I have been hard pressed to find anything concrete about the negative effects.

I did find an interesting story this week about a black lab that was lost in Oregon and found in Seattle. She was returned to her owners only because she was microchipped. She brought to a vet who scanned her and found out who she belonged to. If that isn't reason enough to get your dog microchipped then I don't know what is. These people would still be without their dog. It's something to think about.

3 yorum:

  1. Mathilda dedi ki...:

    hemencik yorum yapmazsak çatlarız:p
    mikroçip var benim iki kızda da. Neden taktırdın dersen en büyük nedeni sınava girecektik ve mikroçip şarttı. onun haricinde bir umut sadece. oldu ki kayboldu, iyi niyetli birilerinin eline geçerse, vete götürüp çipi okutup bize ulaştırabilir. Şansını artırdığını düşünüyorum. Bunun yanında tasmada da mutlaka künye olmalı bence, mikroçipten daha çok işe yarayan bir şey TRde. Fakat kaybolabilir, düşebilir vs. Mikroçip ise köpeğin size ait olduğunun kanıtı aynı zamanda. Çalınması durumunda sağlam bir delil. Fazla pahalı değil, uygulaması çok çok kolay. Benimkilerin hiç sesi çıkmadı, saniyeler sürüyor. Şart değil, olsa iyi olur bir şey diyor noktalıyorum:) Duckı öperiz.

  1. Özge dedi ki...:

    ayarları değiştirmişim sanırım bir bakınayım derken yeni gördüm ben bu yorumu :))
    teşekkür ederiz bilgi için,
    ducka da taktırdık mikroçip,aynen bir umut..
    tasmada da var künye ama o hiç içime sinmiyor düşücek diye her yerine künye takasım, etiketleyesim geliyor duckı :))

    biz de kızları öperiz :))

  1. Mathilda dedi ki...:

    cevabım gelmiş kiki:)
    ben de o çiplerin kontrolünü yaptırmalıyım ama yaptıramadım bir türlü. gözümle göremedim henüz okununca çıkan bilgileri.