Aferin Bana

tuvalet alışkanlıkları

Dün haftasonu şenlikleri kapsamında lucky bizimleydi, aslında akşam kalıp bugün de şenliklere devam edilecekti ama lucky çiş sorunuyla ömrümü tükettiği için göndermek zorunda kaldık.
Arkasından da çişini nereye yapacağını öğrenmeden gelme dedik.

İlk geldiği zamanlar gazeteye yapacağını biliyordu, biz de duck için balkonda kullandığımız yatak koruyucu pedlerden evin içinde birkaç yere koyup onların üstüne de gazete koyuyorduk, arada başka yerlere kaçırma durumları olsa da onların üstüne yapıyordu genelde..Sorun olmuyordu.

Ama bu gelişinde resmen delirtti bizi. Salonun ortasına halıya yaptı, koridordaki halıya yürüye yürüye yaptı, mutfağın girişini göle çevirdi.. Etrafta bir yığın gazete var o gidip saçmasapan yerlere yapıyor. Artık nasıl delirdiysem bir ara buraya yapmicaksın diye kızarken burnunu çişinin içine soktuğumu fark ettim, yazık :)) ancak o zaman anladı sanırım.

Bir de luckynin çok fena bir huyu var, kızdığın zaman umrunda olmuyor. O yüzden hiçbirşeyi öğretemiyorlar..Eğitmen şart ona. Duckın mesela ödü kopardı ona kızıcaz diye, hala birazcık bağırsak hayır diye sanki dövüyormuşuz da şimdi dövmeyelim diye yalvarıyormuş gibi kafasını eğer ezik ezik, içim gider hemen. Lucky pişkin pişkin devam ediyor yaptığı şeye, kızmak falan o da ne.. Bazen diyorum kulakları mı duymuyor acaba ama yok, ismini söyleyince geliyor :))

Neyse işte sonunda gönderdik luckyi, bu arada ona kızarken duck ona da kızıcaz zannedip bir köşeye siniyor falan çok alemlerdi.

Akşam ev temizleme telaşından duckın dışarıya çıkmadığını unuttum, gerçi akşama kadar4defa çıkmıştık ama akşam tuvaletini yaptırmamış oldum. O da yorgunluktan uyuduğu için aklımıza gelmedi.

Bu sabah da 6da yine tacizlerle uyandırılmaya çalışıldım sürekli. Yalamalar, patiyle dürtmeler,kalkayım diye terliklerimi getirmeler, dikkatimi çekmek için öksürüyormuş numarası yapıp gözlerimi açtırmayı başarmalar falan.. Unuttum tabi akşam çıkmadığımızı şımarıklık yapıyor sanıyorum.

Birazcık daha uyuyayım birazcık daha uyuyayım derken balkondan içeriye doğru bağıran duckın sesine kalktım. Balkonunun kapısında köpek kapısı var, orda bişey oldu da sıkıştı kaldı zannettim, öyle bir bağırıyor ki gel kurtar beni der gibi. Bir gittim yanına, meğersem tutamamış daha fazla kakasını, tutamadığı zaman çişini kakasını yapması için koyduğumuz yatak koruyucu pedine yapmış, sonra da biraz fazla yaptığı için heralde yanlışlıkla bi patisinin kenarıyla üstüne basmış, ondan girmiyor içeriye! Patisi pisken içeri girerse ev de kirlenicek tabi. Akıllı oğlum benim. Yüzünün ifadesini görmeliydiniz, ne olucak şimdi der gibi.

Dünkü luckynin heryere işeyen halinden sonra duckın bu temizliği şok etkisi yarattı bende. Neyse bekledi orda sildik hemen patisini, girdi içeri, sonra balkonunu da temizledik, mutluluktan uçuyordu.

Hala şoktayım bu temizliği konusunda,
yerim ben onu :))





4 yorum:

  1. Mimmi dedi ki...:

    kızılmasından korkmayan köpek :)))
    ödül kabul ediyorsa sadece ödülle eğitilir aslında
    yapmaması gerekenlerde de bebek metodu, kendinden emin bir hayır ve dikkatini dağıtma :)
    hayır başarılı olur mu bilmiyorum bizde olmadı, bizde hem korkmayan hemde ödül sevmeyen it vardı..
    sonuç, çiş kaka süper gerisi yok :)

  1. Özge dedi ki...:

    doğru yere yapınca ödül var ama kızılması umrunda olmadığından yanlış yere yapmaya devam ediyor, ödül yoksa yok çok umrumda diil sanırım.
    çözemedim luckyi :))

  1. Unknown dedi ki...:

    aslanım duck
    janti kişiliğini temizlikte de gösterdin
    kuçu kuçu kuçu

  1. Özge dedi ki...:

    eheh aslan duck :)

    temizlik konusunda hassastır bebeklikten beri ama bu kadarını beklemiodum :))
    o kadar temiz ki temiz carsaf birakmaz evde aninda heryerini surter temizlenir :pp