Aferin Bana

Mam-ma Problemleri

Mama sorunumuz başladı yine.

Kısırlaşmadan önce en büyük dertlerimizden biriydi hiçbir mamayı yememesi, biz de mecburen sevmese de ona en iyi geleni alıp üzerine illa birşeyler karıştırıyorduk.

Specific ve Proplan Somonlu dışında da malesef pek iyi gelen mama görmedik resmen!

Orijen ve Hill's ishal yapıp tüylerini döküyordu, yine aynı şekilde Acana, Royal Canin bilmemne ve deneyip de adını hatırlayamadığım diğer mamalar.. Tavuklu yediyse kuzulusu yok balıklısı bilmemne sürekli deniyorduk Specific ile tanışana kadar.

Specific baya iyi geldi, yedi de yedi ama sonra üstünde sos olduğu halde yememeye başladı. (Sos dediğim de tavuk-kabak-havuç-pirinç karışımını haşlayıp blenderdan geçirdiğim bir yemek veya sabah onu yediyse akşam aynı sosla yemediğinden artık o an ona uygun sağlıklı ve sevebileceği ne buluyorsam ondan yemek yaparak üstüne seriyordum :) ) Zaten o yememeye başladığı dönemde specific'i türkiyeye getiren firma da değişmiş sanırım fiyatı da inanılmaz artmıştı aldığımız yerler satmamaya başladı.

Derken Proplan somonlu ile tanıştık. Hem hassas mideliler için yazıyordu, gaz problemini de büyük ölçüde çözmüştük. Tüyleri inanılmaz güzel olmuştu, yumuşacık ve gür.. Herşey iyi güzel derken bunu da üzerinde sos olduğu halde ağzına sürmemeye başladı.

O dönem de birçok mama GDO sorunu nedeniyle gelememiş falan diye yeni yeni mama markaları türedi. Bu mama markalarından en çok Britt tutuldu gözlemlediğim kadarıyla ve sağdan soldan , tanıdıklarımızdan aldığımız tavsiyelerle Britt mama alalım dedik, yine balıklı olsun tüyleri bozulmasın dedik.

Britt'e başladığımız dönem de şans olarak kısırlaştığı dönem oldu.

Şimdi 1 paket mama bitmek üzere, hep kısırlaşma nedeniyle sindirim sistemi değişti ondandır diye düşündüm ama bu kadar da olabilir mi artık bilmiyorum.

Günde tam 4 defa - gece sabaha kadar tutamadığından balkondaki pedine olmak üzere- evet tam 4 defa kocaman kocaman kakalar yapmaya başladı.
Evet ek olarak meyve sebze veriyorum ama yani eskiden günde 1 salatalık yiyorduysa şimdi 2 yiyor, bu 4e çıkarmazdı diye düşünüyorum.

Gaz sorunu başladı ama onun havalarla alakalı olduğunu düşünüyoruz, yerler soğudu, patilerini üşütüyor ve sürekli pıs pıs pırt yaparak dolanıyor :))

Tüm bunları geçtim, hadi olabilir ama resmen tüyleri eskiden dökülmediği bir şekilde dökülmeye başladı, o yumuşak bakımlı hali gitti. Üstteki tüyler bir türlü çıkmadı zaten, alt kat dökülenlerden kalanla idare ediyor ama azıcık ve sert. :(

Yani evet kış geldi, mevsimsel dökülmedir diyorum o sorun değil ama bu şekilde azıcık kalacak kadar hiç dökülmemişti ve eski yumuşaklığı kalmadı resmen tüylerinin.

Tek aynı kalan yanı ışıkta parlıyor..

Bu Britt de yaramayanlar olarak girdi gözümüze.
2. paketi almayız artık.

Yemek seçme sorunu da ortadan büyük ölçüde kalktığından yine Proplan Somonlu hakkımızı kullanacağız.

Ama önerilerinize açığız?

Hangi mamaları kullanıyorsunuz- tavsiye ediyorsunuz?

9 yorum:

  1. ateşpln:) dedi ki...:

    orijeni bir tattırsana cnm yemeyen kopek gormedım ben suana kadar..
    atesde hıcbı mamayı yemezken orıjene delırıyor..

  1. Mathilda dedi ki...:

    yazdım yazdım silindi ya :(
    proplan somonlu al, riske atma dediydim özetle:) Tilya da mama konusunda hassas. Ona en iyi gelen proplan ve nutragold holistic olmuştu.

  1. Özge dedi ki...:

    Pelincim yesin yemesin zorla yediriyoruz nasılsa ama ben bir yandan da ducka dokunmayan, iyi gelen mama arıyorum :)) orijen denemiştik önceden yine aşırı tüy dökülme, aşırı gaz ve ishal problemi olmuştu, bir türlü de düzelmemişti.. :D

    Oya bence de proplan alıcaz zaten de ne bileyim hayatı boyunca proplan mı yiyecek bu köpek diye sorayım dedim başka hangi mamalar var diye, olmadı birkaç ay sonra nutragold da deneriz :D

  1. Mimmi dedi ki...:

    biz 2 yil first choice verdik cok memnunlardi. Ayrica natural balance deniz urunlusunden de cok memnunlardi, gelmisse eger eaglepack holistic somonlu da deneyebilirsi..

  1. Nilgün Torunoğlu dedi ki...:

    Sanırım bu çocukların hepsi Labrador da olsalar sindirim sistemleri damak tatları farklı.Keşkül ilk 2 yıl beni süründürdü ama 2.kalça operasyonu ve kısırlaştırmadan sonra boğazı öyle bir açıldı ki tutabilene aşk olsun.First choice,adını anımsamadığım bir mama daha bize hiç yaramadı,patolojik tüy dökülmesine yol açtı.Proplan iyi geldi ama vet.imiz bize ısrarla Hills JD öneriyor.Son 1 -1,5 yıldır JD yiyiyor haspa.Pek yardımcı olamadım ama size kolay gelsin Özgeciğim.

  1. Özge dedi ki...:

    first choice biz de vermistik adini duyunca aklima geliyor kullandigimiz, ama o da cok fena olmustu kilo vermisti o donem ishal olmaktan, mecburen geri vermistik. ne sorunlu bir köpiş yahu :)

    natural balance hep iyi dediler, onu da deneriz

    Hills JD hiç kullanmadik, yarasin Keşkül'e, afiyet bal şeker olsun :)
    Erkek köpekler kısırlaşınca böbrek taşı düşürmeye yatkın oluyormuş, bunu engellemek için de diet listteki mamalardan kullanmak gerekebiliyormuş, bir de böyle bir durum var tabi ilerisi için..:)

  1. Sémy dedi ki...:

    Ma-ma uzmanlık alanımız.Lokum kadar iştahsızı görülmüşmüdür bilmiyorum ama sürünüyoruz yine yeni yeniden.Royal canin,acana,proplan,purina,orijen,hills ve proplan denedik..Ve bunların somomlu ,tavuklu,etlilerini denedik.Barf denedik.Netice sıfır.Binbir minnet ederek yemesi insanı delirdiyor.Öyle sebze meyve yüzüne bakmaz.Et,tavuk bile sabah versen akşam yemez.Evlat olsa sevilmez derler ya öyle :) Bİr gün yese , ertesi gün yemezler.Ucuz mamayı ıslak burunlarını degdırmezler..Zor bizim işimiz çok zor.Biz suan proplan kuzulu kullanıyoruz memnunuz ama lokum memnun değil sanırsam.İçinde ki krik krakları yiyip mamaları bırakıyor.:))

  1. Robin Goodfellow dedi ki...:

    aynı sorunu biz yaşıyoruz, nancy royal canin selection adlı royal canin yan ürünü olan ve işe yaramaz maması dışında hiç bir mamayı yemiyor, aç bıraktığım da oldu.ama yok huysuz işte yemiyor :(

  1. Özge dedi ki...:

    duck da aynı lokum gibiydi işte, kısırlaşınca yemek seçme azalıyor, aynı şeyi sabah akşam yiyebiliyor o bakımdan çok mutlu oldum ve rahatladı resmen her öğün için sos hazırlama derdi kalmadi :) tavsiye ederim lokum icin de, ilk gunler cok kizmistim kendime cani acidi diye ama simdi iyi ki yaptirmisim diyorum :) zaten hic bir erkek kopegin de duck kadr zor olmuyormus operasyon sonrasi herkes yuruyerek donduk falan diyor eve, duck yurumeyi birak 1,5satte zor ayilmisti :))

    nancy en azindan bir mamayi yiyormus, o da birseydir bence :))

    benim artik tek derdim sagligini bozmayan mama bulmak :)