Aferin Bana

deneme 1-2

yarından itibaren duck da tüm gün evde bekleyen köpüşler kervanına katılacak :)
1haftadır da çeşitli kombinasyonlarla yalnız bırakmaya çalışıyorum deneme amaçlı.
sabah erkenden çıkmam,
günde 2defa gezinmeye alışması gibi :)

şimdiye kadar genelde 4-5saat kalırdı,
evde yalnız kalma rekoru da 8saattir.
11saati de başarır bence :)

günde 3yerine 2defa çıkma sorunu olmasa 11 saati fark etmez bile,
tek derdi dışarı çıkmak.

ilk başta öğlen gelip 1saat ilgilenmesi için birini tutmayı düşünüyorduk ama bunu daha zor şartlar için düşündüğümüzden şimdilik vazgeçtik,
bakalım..

eski evimizde olsak kapıcımız ali inanılmaz tatlı biriydi, eminim biz söylemeden kendi derdi bize ben ilgilenirim diye ama burdakine pek güvenemiyoruz malesef..

bir de hava kararma sorunu olmasa çok da dert etmeyebilir zaten, uyur hep ama karanlık korkusu evlere şenlik olduğundan akşam olduktan sonrası eminim onun için zor geçecektir tv ve ışıklar açık olsa bile :)

normalde de biz dışarı çıkmadan önce hep onu gezdiririz şimdi sen gezdin sıra bizde der gibi,
mümkün olduğu kadar yavaş hazırlanırım çünkü azıcık telaş etsem o da panikler, bazen kendi de benimle gelicek sanır heyecanlanır.. :)

makyaj yaparken mümkünse beni görmemesi lazım çünkü makyaj yapmam demek uzun süreli bir yerlere gidicem demek onun için :)
haklı çocuk, her ayrıntıma dikkat etmiş artık yapacak bir şey yok..:)

sonra tv ve ışıkları açarız,
telefon çalınca da panikleyebilir o yüzden fişini çıkarırız.
kapıyı çalıp yine panikletmesinler diye kapıya lütfen zile basmayınız notları yapıştırırız (ki bu sorunu zile açıp kapama düğmesi taktırarak hallettik)

çünkü kapının çalması eve birinin gelmiş olması demek,
eve biri geldiği halde duck onları içeri sokamıyorsa kıyameti koparabilir :))

labradorlar yalnız kalmayı en çok sorun haline getiren köpeklerdenmiş, bahsetmiş miydim :D

sonra sonraa,
sinirlenip kızarsa veya canı isterse evdeki eşyaları değil de kendininkileri parçalasın diye ortaya onun için önceden biriktirdiğim karton yığınlarını koyarım.
ki bunlar koliler, karton poşetler, içi temizlenmiş pizza kutuları vb şeyler olabilir :D mutfak dolaplarından birinde karton koleksiyonum var bu amaçlı :))
söylememe gerek var mı bilmiyorum ama karton parçalamayı çok sever :)

ödül bisküvilerinden varsa en çok takıldığı yerlere bir iki tane ona çaktırmadan koyarım, bulunca mutlu olsun diye :)

bir de salondaki sehpayı en kenara çekerim çünkü enerji birikmesi sorunuyla karşı karşıya kalıp evde çılgınlar gibi koşarken koltuğa atlayıp ordan döner hep, sehpaya da çarpıp camını kırma veya kendi bi yerini kırma olasılığı yüksek tabi :))

şimdi bunları uzun uzun yazınca çok fazla şeymiş gibi görünüyor ama benim rutinim olduklarından tıkır tıkır hallediliyor hepsi :)

ama bir başkası için eminim liste yapmak gerekir ki unutmasın herhangi birini :)

tüm bunları yaptığımız halde o genelde uyumayı seçer biz gelene kadar,
ama işte 4-5saat kalır genelde tek..


ilk 5saatlik bırakmamızda 6aylıktı,
salondaki koltuğumuza kakasını yapmıştı :)
yine o dönem bir defasında da okuduğum kitabın okumadığım sayfalarını parçalamıştı, okuduğum sayfalar inanılmaz düzgün bir şekilde duruyordu :))

evet duck zor bir çocuk,
biri çalmaya kalkıp alıp götürse eminim geri getirir :)

ama bence yine de ilk 6ayını bana yapışık olarak geçirmiş, tek başına kalmamış bir köpek için gayet başarılı :D

4 yorum:

  1. Unknown dedi ki...:

    sevgili özge:)) o kadar güzel şeyler yazmışsın ki , ben de o yazdığın tüm ayrıntılara dikkat ediyorum, karton kutulara balım da bayılır, canım benim, sen hiç üzülme olur mu , çünkü hayat böyle işte, mücadele ile geçiyor, sen elinden gelenin en iyi şartlarını sunuyorsun ona, bu nedenler kendini kötü hissettme, bak sen eve gleince ne güzel oyunlar yapacak sana hahah, bütün gün yaptıklarını bile anlatır belki...

    bu arada yeni işin hayırlı olsun, umarım herşey istediğin gibi olur....

  1. Mathilda dedi ki...:

    yupiii işe mi başlıyorsun:)))
    hiç endişelenme çünkü Çilek de 2 yaşını doldurana kadar günde 5 saatten fazla yalnız kalmamıştı. Rekoru 5 saatti yani ve günde onbin kere çıkıp eve de girmek bilmiyordu. O kadar rahat bir hayattan bir anda günde 11 saat evde beklemesi gereken bir hayata geçti. sıfır problem. beni hayretler içinde bırakmıştı.
    Yalnız başlangıçta onu mutlaka yorup bırak. Yorup bırakırsan 3 saat geçmiş 10 saat geçmiş çok dert etmez, eminim kafasını kaldırmaz siz gelene kadar, uyur o. pet şişe de işe yarıyor bilmiyorum Duck seviyor mu, Tilya da pet şişe hastası.

    çok sevindim iş bulmana :) çok güzel olacak her şey. Hem duck'a yeni oyuncaklar filan alırsın hihii o da sevinir.

  1. Özge dedi ki...:

    çok teşekkür ederiim :)
    eve geldiğimde ne şebeklikler yapabileceğini tahmin edebiliyorum :))

    pet şişeye duck da bayılıyor, aslında kapağını kemirip açmak en sevdiği şey de evde tekken kapağı boğazıa kaçar falan diye çıkarıp veriyorum kapaksız da ses çıkara çıkara evin içinde koşturur hep :D

    sabahları zaten erken kalkarım ben hep, 6da falan kalkıp uzun yrüyüş yaptırırım heralde :D en azından alışana kadar baya yorarım sonra klasik yürüyüşlerimize döneriz :D

  1. Mathilda dedi ki...:

    aynen, ben de kapağı vermiyorum.
    ya ne güzel erken uyanman. ben o konuda çok feciyim, sürünerek kalkıyorum yataktan. o yüzden bizim rutinimizde sabah yürüyüşü baya kısa. arada bir esiyor 1 saat erkene kuruyorum saati ama normalde hızlandırılmış tur:) sonra birer elma ya da havuç, hadi bana eyvallah modu hakim:)