Aferin Bana

sözleşme

İnternette forumlardan birinde köpeğinin yavrularını sahiplendirmek isteyen birinin hazırladığı sahiplendirme sözleşmesi ile ilgili bir konuya rastladım ve buraya eklemeden duramadım.

Herkes olmasa da çoğu kişi bu sözleşmeyi uygulasa eminim sokaklarda çok daha az köpecik aç ve susuz olur, çok daha az kedi-köpek barınaklarda can çekişir..

Yazıyı aynen buraya kopyalıyorum:

"Sözleşme şartlarını ,bir kaç madde eklenecek ve değişecek diye buraya yazmak istemeiştim ama fikir edinmeniz için ve görmek isteyen arkadaşlar için yazayım.

Sözleşme Şartları.

1-Sahiplenilen yavrunun aşılarını eksiksiz olarak veterine kontrolünde yaptırılıp fotokopisinin 0216 000 00 00 nolu numaraya faklanması gerekmektedir.

2-Yavrunun bakım süresi içinde en az 6 aylık olana kadar yıkanmaması ve ev ortamında beslenmesi gerekmektedir.

3-Yavrunun ne ile beslendiği değil iyi beslenmesi gerekmektedir.

4-Her ay düzenli olarak bizler tarafından telefonla arayıp yavrunun nasıl olduğunun bilgisini bize vermekle yükümlüsünüz.

5-Yavrunun bizden habersiz ne olursa olsun bir başkasına vverilmesi veyahut para ile satılması sonucu 50,000 ytl ihtiyacı olan bir hayvan koruma derneğine tazminat ödemeyei peşinen kabul etmiş sayılırsınız.

6-Yavrunun başına ölüm gibi bir olay geldiğinde belgeyle ispatlanması karşılığında sözleşmeniz fesih edilir.

7-Yavru rahatsızlığında ciddi bir rahatsızlıksa eğer ki bize haber verilmelidir.

8-Yılda 1 veyahut 2 kez yapılacak toplantılara aksi bür durum olmadığı sürece hayvanınzla birlikte gelip misafirimiz olmanız gerekmektedir*

9.Sahiplenilen yavruların herhangi başka bir hayvanla kavga ettirilmesi 5199 1/7/2004 sayı 25509 sayılı hay. hakları yasasına göre suçtur ve kanun gerektirdiği cezaları peşinen kabul etmiş bulunuyorsunuz.

10.Tüm yazılan amaçlar kamsamlar ce ilkeler Türliye Cumhuriyeti Yönetmeliklerine göre hazorlanmıştır.Bunları aşağıda kişisel bilgileri olan şahıslar peşinen kabul etmiş sayılır.

*Kesin zorunluluk gerektirmez.

Arkadaşlar sözleşme budur ama kapsamı biraz daha genişletilecektir.Lütfen şu da olsun yok bu olmasın gibi gereksiz cevaplar yazmayın.Ne ise odur.Saygılar. "

Tabiki de insan anlaşarak, konuşarak hatta köpekleri görüştürüp arkadaşça bir sahiplendirme yapmak ister ama bu da gerekli sanki..

0 yorum: