Aferin Bana

Kong

Duck bizimle yaşamaya başladığından beri ben de köpek bakımı dışında yeni bir eğlence bulmuştum kendime, köpek aksesuarları ve oyuncaklar..

Çoğu köpek sahibi gibi(erkekler hariç sanırım) kendim mi oynayacağım o mu oynayacak bilemediğim bir hevesle köpek aksesuarları, köpek oyuncakları bakar durur oldum.

Duck genelde peluş oyuncaklar, bebek çıngırakları, bebek topları gibi insan oyuncaklarını tercih etse de ben konglar, henüz edinememiş olsak da hol-ee-rollerlar, wubbalar falan kendi kendime bakınıp duruyorum.

Kong da dediğim gibi 2,5 senedir bakınıp da edinmek istediğim bir köpek oyuncağı. İçine bisküvi ya da sevdiği bir yiyecekten dolduruyorsunuz, köpek de onu çıkarmaya çalışarak vakit geçiriyor ve çıkardıkça da yiyor tabi. Ama Duck yemek yeme merakı olmayan, sabırsız bir köpek olduğundan bir türlü cesaret edemiyordum ama geçen gün oynamazsa Lucky'e veririz diye aldım. Lucky ödül için günlerce uğraşabilir.

Ama Duck kıytırık bir bisküvi için kendini yoramaz, alır benim önüme atar hav hav bağrınır çünkü :)

Bugün geldi club safari siparişimiz.Büyük şeyleri sevmediği için de Beagle boyutlarında köpekler için olan orta boy sipariş etmiştik, iyi yapmışız büyük olsa eminim yüzüne bakmazdı. Her kargoya sevinen Duck içinden çıkacakları bilemeden bile sevindi tabiki de.
İçindekilerin kendi için olduğunu görünce de tabi bu sevinç ikiye katlandı.



İçine bisküvi doldururken sabredemedi tabi, delirdi ama bisküviyi koyup da verince önce her yeni oyuncağa yaptığı gibi ağzında tüm odaları gezdirdi ve ardından oturup nasıl bir şeymiş bu diye bakarken içindeki bisküvilerin çıkabileceğini fark etti.
Fark etmesiyle ayağa kalkıp Kongunu dan dan fırlatıp içindekileri döküp yemesi bir oldu.Çok akıllıyım pozları vermeyi de ihmal etmedi :)



Biz Orhun'la ee bu kadar kolay mıydı olduk tabi, hani oyalanacaktı, uğraşacaktı derken büyük bir parçayı sıkıştırdık içine. Yine öyle dan dan atıp çıkardı. Biz hala şoktayız derken 3.yü de deliler gibi sıkıştırdıktan sonra bu öyle dan dan atıp dille ittirince çıkmadı!

Ve yandık tabi. Bizim önümüze fırlatıp havladı çıkarın şunu diye, biz de çıkaramadık :)) İnce bir çubukla üstünden ittirdik bıçakla içindeki bisküvileri parçalamaya çalıştık falan çıkardık :))

Yine ben oynamış oldum tabi.
Şimdilik içinden bir şeyler yemekten çok evde koşturup ağzından fırlatıp peşinden koşup yakalama kısmını daha eğlenceli buldu sanırım.

Bakalım bizim evde Kong modası ne zaman geçecek..

7 yorum:

  1. Mathilda dedi ki...:

    benimkiler de aynen öyle yapıyor:) alıp fırlatıyorlar, bisküviler dökülüyor o kadar. ancak içine bir şey sürünce oyalıyor.

  1. Özge dedi ki...:

    zaten en mantıklısını yapiolar :))

    ben sürecek bir şey arıyorum şimdi, nutella sevmiyo, tatlı şeyleri pek sevmiyo ama araştırıyorum :)) krem peynir falan sürerim heralde. bi de peynirleri tavukları falan küp şeklinde kesip dondurup içine tıkıştırıyorlarmış minik minik oldukları için daha zor çıkıyormuş sanırım

  1. Mathilda dedi ki...:

    yoğurt seviyorsa süzme yoğurt sür :D süzmeden durmaz heralde bilemedim.
    krem peynir süper fikirmiş o hiç gelmemişti aklıma. kurabiyeler çabuk çıkıyo ya, hemen düşüyor.
    ikimizin de başı göğe erdi ama bence :D aldık sonunda.

  1. Özge dedi ki...:

    evet ben huzur buldum valla :))
    krem peynir de tatlı sevmediği için aklıma geldi ne sever ne sever diye düşünürken :D
    aynı boyutta mı acaba seninki de ya, bundan küçüğünü düşünemedim, beagle fotosu vardı paketinin üstünde :)

  1. Mathilda dedi ki...:

    aynıdır bence, duck bir dev değilse aynıdır:)) ben en küçüğünü aldığımı sanıyordum, orta almışım demek ki.

  1. Robin Goodfellow dedi ki...:

    ben de epeydir almak istiyordum bu yazıyı görünce sipariş verme zamanıdır dedim ve club safariden sipariş ettim, çok da memnun kaldım hemen geldi, benim nancy hanım da kafayı yedi tabi. atarak çıkarabileceğini keşfedemediği için yalayıp ittirip duruyor şaşkın :D

  1. Özge dedi ki...:

    duck artık nerdeyse hiç oynamıyor, bir iki atıp içindekiler döküp yiyor, çıkaramayacağı bir şey koyarsam da keyfin bilir dercesine bırakıp gidiyor :))
    gerçi yemekle arası hiç olmadığı için biliyordum ben böyle olacağını almadan önce de ama çok istiyordum almayı gereksiz olduğunu bile bile almıştım kendime alır gibi :))