Aferin Bana

Hormonsuz , Ballı Kaymaklı Yeni Duck

Havalar soğudu,
kısırlaştırma sonrası da sabahın köründe koku bırakma telaşı kalmadı,
e o zaman?

Yaşasın yatak keyfi.. :)

Duck bu aralar baya üşüyor geceleri, zaten hemen alışamaz soğuğa. Geceleri kafasını yorganın altına sokup uyuyor genelde, burnu da baya akıyordu dün, üşüttü sanırım.

Bu sabah da ortamızda yatarken bir baktım yorganın içinde ayağa kalkıp iyice gerilere yürüdü, sonra da koydu popoyu yattı yorganın altına. Bir süre öylece yamana yaslanıp uyudu kafası bile yorganın altında, sonra çıkardık kafayı :)


Yine bu kısırlaştırma sonrası olaylarından,
iştahı da açıldı evet.

Yine öyle aşırı hızlı yemiyor, kendi halinde yiyor ama karnı çok acıkıyor ve yemek yeme isteği eskisi gibi yemesem de olur şeklinde değil de, nolur azcık ben de yiyim bakışları ile kendini gösterdi :)

İlk dönemde kız gibi tüm oyuncaklarını toplayıp mutfağa taşıyordu, orda takılıyorduk birlikte. Buzdolabına bakıp havlamalar, yalvarmalar falan derken geçti onlar.

Şimdi yemek üstüne elma, salatalık gibi şeyler veriyoruz, onlarla takılıyor. Az önce yine kahvaltı sonrası kaptı salatalığı penceresine koştu, etrafa bakınarak yedi bitirdi.


Geceleri de bu meyve sebze faslı dışında, kız arkadaşı ile çiftleşme çabalarına ayırdığı süreyi oyuncaklarını sağa sola atıp peşlerinden koşturmak ve tv karşısında kucağımıza kurulup yapay kemikleri kemirmekle oyalanıyor. Normalde hiç yüz vermezdi o kemiklere ilk 15dk dışında.

Siz şimdi yiyor deyince oh ne güzel diyorsunuzdur ama bizimki yine de ördekliğini gösterip seçici davranıyor ama tabiki de. Kuru mamanın üstüne yine birşeyler koyuyorum, sadece eskisi gibi bulamaç yapmama gerek kalmıyor, sadece üstüne 1 kaşık birşey koymam yetiyor. Kemirdiği kemikler de beyaz olanlardan olmalı, diğerleri sert geliyor damağına batıp acıtıyor. :))

Dışardaki hareketleri de yavaşladı. Öyle inanılmaz telaşlı bir şekilde dişi köpek kokusu takipleri, çekiştirmeler falan kalmadı. O koca totosunu yavaş yavaş sallayarak kendi halimizde yürüyoruz tonton bi şekilde. Biraz koştursun diye yakaladım seni yakaladım seni diyorum peşinden böyle onu tutucakmış gibi yaparak, o da o zaman bana bakarak yavaş yavaş kaçarmış gibi yapıyo :))

Köpeklere olan ilgisi azaldı ve birazcık kıskançlık başladı. Başka bir köpekle ilgilenelim istemiyor, o nedenle de biz yanımıza gelen köpeği sevmeye başladığımız anda hiç ilgilenmiyormuş gibi yapıp yürümeye devam ediyor. Ama biz sevmezsek köpeği o yine kendi halinde oynuyor onunla.

Böyle bazı şeyleri çaktırmadan yapmasına bayılıyorum :))

Köpekler yerine de insanlara ilgisi arttı, arkadaşlarının sahiplerine sürekli sevdirmek istiyor kendini.

Yeni halini çok sevdim ördeğimin, her halini seviyorum gerçi ama ;
Şimdi Bal gibi,
Kaymak gibi,
Fıstıklı Lokum gibi bir şey oldu.

Evde Yamanla sıkıştırıp sıkıştırıp seviyoruz, yiyoruz.

O da hemen kız gibi sırt üstü yatıp patileriyle kırıtık hareketler yaparak itiyor bizi güya, istemem yan cebime koy hareketleri :))

Az önce yine 2. yürüyüşümüzü yaptık (Evet hala sabah 2. yürüyüşü yapmadan uyuyamıyor) , üşüdüğümüz için de camları kapıları kapadık. Ben kitabımı okuyacağım Duck da turuncu koltuk keyfinde..


Bu aralar her gün Kral'la oynuyoruz, bugün fırsat bulabilirsem fotoğraflarını çekmek istiyorum. Kral 4aylık ama nerdeyse Duck'la aynı boya geldi. Bahçelerinde misafir bir kangal daha var yine 4 aylık, bir de bahçelerin birinden bir Alman Çoban Köpeği kaçmış, Dün 4ü bir arada baya oynadılar , bugün de bakalım oynayabilecek miyiz. Çok fazla canını acıtamadıkları için ve koşarlarken yetişebildiği için yavru köpeklerle oynamaya bayılıyor Duck. Tam bir hanım kız kıvamına geldi, hareketleri falan da öyle, görmeniz lazım.. :))


4 yorum:

  1. Adsız dedi ki...:

    çok sevindim her şeyin yolunda olmasına :))
    Bir Bal'ımız daha oldu desene :)

    oya yağlıboya.

  1. Özge dedi ki...:

    evet ya cok komik birsey oldu,
    hic beklemiyordum boylesini,
    bosuna korkmusum :))

    insallah kilo da almaz cok :)

  1. Sémy dedi ki...:

    dakidak senin gibi uslu olacaksa lokum'un da totosuna operasyon yapalım o vakitt :)
    ayrıca kardeşin lokum'un da burunlar şırşır daha kış gelmeden bu ne nanemollalık anlayamadım..

  1. Özge dedi ki...:

    çürük yumurtalarım benim :))
    vallahi baya sakinledi duck, yemek yemeye bile düşkün oldu, sürekli ağzında bir salatalık,elma,kemik dolanıyor öyle :))