Aferin Bana

Kulaklar Kulaklaar...

Linki buraya da kopyalayamadan yapamayacağım sanırım.
http://dogblog.8pawsup.com/2010/07/canine-bacterial-skin-infection.html

Biz Duckta her hastalığında benzer bir durum yaşıyoruz.

Önce herşeyi yaptığımızı sanıp gerçekten de yapabileceğimiz max şeyi yapıyoruz aşırı bir titizlikle. Sonra geçmiyor tabiki de ve veterinerde yapılan şeyler ve düzenli kontroller falan bir sürü para veriyoruz, ancak geçti derkeeenn da da da daam. Ya yeni bir hastalık ya da onca özen ve dikkate rağmen önceki durumun tekrarlanması.



Şaka gibi bir çocuk, bu ara kulakları için yine eski sorunlarını yaşıyoruz. Her yürüyüş sonrası losyonuyla kulağını temizlediğim halde yine ve yeniden.Şimdi hem yürüyüşlerden sonra temizlemeye devam hem sabah-akşam oridermyl krem sürme safhaları ve de 3 günde bir veterinere gidip içini temizletmek. Ve yine bilmemkaçyüzüncü kez sağ kulak zarı zedelenmiş bu virüs yüzünden.


Normalde bu dönemlerde geçer yaza kadar sağlam kalırdı kulağı ama çevredeki kedilerin artması nedeniyle bulaşmayı br türlü engelleyemiyoruz sanırım.

En fenası da tüm veterinerlerin aynı şeyi söylemesi;
- Korumak için başka ne yapabiliriz?
- Yapılacak herşeyi yapıyorsunuz, başka yapacak bir şeyiniz yok malesef...

Delirmeden önce işitilen son sözler olmaması ve en kısa zamanda bu kulak uyuzunu da atlattıktan sonra bir daha bulaşmaması dileğiyle..

Yoksa artık kimseyi dinlemeyip kendi çapımda önlemler alıp, kafasının kulak kısmını her dışarı çıkışımızda sargı beziyle falan sarıcam;
ya da yine her dışarı çıkışımızda kafasına elizabeth geçirip kulaklarını da devasal pamuklarla tıkayacağım.

Başka çözümü yokmuş gibi geliyor :))

Bir de kışın hiç geçirmeyi başaramadığımız, bacaklarının arasında oluşan sivilceleri var ama bahsetmek bile istemiyorum :))

1 yorum:

  1. Unknown dedi ki...:

    duck
    kıyamam sana ben yaaa